Dato: 02.05.2019

JH-Trio polstres til fremtiden med investeringer og fusion

JH-Trio Vinduer og Døre A/S i Østbirk opruster med investeringer og overtagelse af Viking Vinduer og Døre A/S i Silkeborg.

Det kan være risikobetonet at være en lille produktionsvirksomhed. Den teknologiske udvikling udfordrer den styrke, der hidtil har ligget i at være lille, fleksibel og kvik. For selv store produktionsanlæg kan efterhånden ubesværet lave små serier. I Østbirk har man skabt en forretning på høj faglighed, små oplag og specialisering, men man har også øje for sårbarheden i at være en lille spiller på markedet.

- Vi kunne se, at vi på længere sigt enten skulle udvikle eller afvikle. Vores produktionsanlæg er ved at være gammelt, og det begynder at blive en kamp for at få produktiviteten i et leje, der er lønsom, siger direktør i JH-Trio, Gitte Jensen.

Overtager Viking Vinduer og Døre A/S

En del af svaret på udfordringen fandt virksomheden i en overtagelse af den velrenommerede virksomhed Viking Vinduer og Døre i Silkeborg. Direktøren, Jan Haugaard, havde overvejet en kontrolleret afvikling af virksomheden, da han kunne se den samme fremtid i krystalkuglen som Gitte Jensen i Østbirk. De to virksomheder har nemlig parallelle profiler, forankrede i ret ens værdisæt, og i Silkeborg havde man også valget mellem at investere og omstrukturere eller skrue ned for aktivitetsniveauet.

Overtagelsen er formelt på plads pr. 1. maj 2019. Herefter vil Jan Haugaard flytte med til Østbirk, så implementeringen af Vikings produkter i JH-Trios produktion og serviceringen af Vikings kunder foregår så optimalt som muligt.

Investering i nyt produktionsapparat

Samtidig investerer JH-Trio i et nyt produktionsapparat, så virksomheden kan producere mere med den samme arbejdskraft. Virksomheden vil fortsat satse på rene træelementer i forskellige træsorter, renoveringsopgaver, vinduer og døre efter specialmål samt mindre serieproduktion.

- I vores proces om ”valg af fremtid” har vi måttet erkende, at vækst ikke kan skabes med et utidssvarende produktionsapparat. Vores produktionsomkostninger er ikke i tilstrækkelig grad konkurrencedygtige, men det vil et nyt anlæg rette op på, siger Gitte Jensen.

Overtagelsen af Viking Vinduer og Døre og de nye investeringer skal bidrage til at fremtidssikre JH-Trio Vinduer og Døre A/S, der har rødder tilbage til 1962, hvor JH Tømrer & Snedker i Snaptun blev etableret. Trio Vinduer og døre blev skabt i 1997, og i 2011 sammenlagde man de to firmaers salg og produktion af døre og vinduer.

Yderligere oplysninger: Kontakt direktør Gitte Jensen på telefon 75 78 12 24 / E-mail info@jh-trio.dk