Dato: 20.10.2020

Nu er det snart slut med vinduer med 2-lags termo

I dag kan du frit vælge, om du vil have vinduer med 3-lags glas eller 2-lags glas, når du udskifter dine vinduer. Men fra og med den 1. januar 2021 skærpes energikravene til dine vinduer og yderdøre, og det er dermed slut med det frie valg. 

De skærpede regler betyder, at et vindue ikke må udlede mere varme end det tilfører boligen.
 
Jf. Bygningsreglementet der skriver, at energibalancen for referencevinduet ikke må være mindre end 0 kWh/m2 pr. år. Det vil i de fleste tilfælde betyde, at du fremover skal vælge et vindue med 3-lags glas.

Kort fortalt 

  • Fra 1. januar 2021 skærpes energikravet til vinduer og yderdøre. Det betyder, at du kun må vælge vinduer, der svarer til energiklasse A. Det er normalt vinduer med 3-lags glas eller det som Vinduesindustrien kalder A-mærkede vinduer.

  • Eneste undtagelser bliver i fredede og bevaringsværdige huse samt sommerhuse og lignende, hvor reglerne ikke er gældende.

  • Hvis du ikke følger de nye krav efter skæringsdatoen bliver installationen ulovlig. Er der udstedt en byggetilladelse før årsskiftet, kan vinduer og yderdøre forsat installeres efter de gamle regler.

  • De skærpede energikrav gælder også for glasydervægge, ovenlysvinduer og glastage.

  • Du må fortsat gerne udskifte ruderne i dine eksisterende vinduer.

Husk håndværkerfradraget ved nye vinduer

Udskifter du vinduer, yderdøre eller terrassedøre i din bolig, så vær opmærksom på, at du kan benytte håndværkerfradraget til at dække en del af lønomkostningerne til håndværkerne. 

Bolius har lavet en god forklaring om dette, som du kan læse her